3dsmax starting up forever

Discussion and Support of Deadline, the Render Management System
nickyliu
Posts: 5
Joined: Thu Nov 03, 2016 11:56 pm

3dsmax starting up forever

Postby nickyliu » Thu Aug 03, 2017 10:30 pm

My slave machines have been running fine but some doesn't render lately. Just wonder if anyone has quick idea seeing this. I'm using deadline 7.2 and 3dsmax 2016


=======================================================
Error
=======================================================
Error: 3dsmax startup: Timed out waiting for 3ds max to start - consider increasing the LoadMaxTimeout in the 3dsmax plugin configuration

at Deadline.Plugins.ScriptPlugin.StartJob(Job job, String& outMessage, AbortLevel& abortLevel)

=======================================================
Type
=======================================================
RenderPluginException

=======================================================
Stack Trace
=======================================================
at Deadline.Plugins.Plugin.StartJob(Job job)
at Deadline.Slaves.SlaveRenderThread.RenderCurrentTask(TaskLogWriter tlw)

=======================================================
Log
=======================================================
2017-08-03 16:14:45: BEGIN - ZRENDER_18\zrender
2017-08-03 16:14:45: 0: Start Job timeout is disabled.
2017-08-03 16:14:45: 0: Task timeout is disabled.
2017-08-03 16:14:45: 0: Loaded job: test (5982ce6da3abe51b00e47466)
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: Executing plugin script C:\Users\zrender.FREED\AppData\Local\Thinkbox\Deadline7\slave\zrender_18\plugins\5982ce6da3abe51b00e47466\3dsmax.py
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: Slave Running as Service: False
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: About: 3dsmax Plugin for Deadline
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: The job's environment will be merged with the current environment before rendering
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: Start Job called - starting up 3dsmax plugin
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: Sys Env Var PATH: C:\Program Files\Thinkbox\Deadline7\bin\;C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\PhysX\Common;C:\Windows\system32;C:\Windows;C:\Windows\System32\Wbem;C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Program Files\Common Files\Autodesk Shared\;C:\Program Files (x86)\Autodesk\Backburner\
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: Sys Env Var PATH length: 286
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: Backburner Path(s) Found in PATH: 'C:\Program Files (x86)\Autodesk\Backburner\'
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: Backburner server.exe version: 2016.0.0.1727
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: Rendering with 3dsmax version: 2016
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: Not forcing a build of 3dsmax because version 2014 and later is 64 bit only
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: Rendering with executable: C:\Program Files\Autodesk\3ds Max 2016\3dsmax.exe
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: Slave 3dsmax.exe version: 18.0.873.0
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: Slave 3dsmax.exe description: 3ds Max 2016 base install
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: Submitted from 3dsmax.exe version: 18.7.696.0
2017-08-03 16:14:45: 0: WARNING: Slave's 3dsmax version is NOT the same as the 3dsmax version that was used to submit this job! Unexpected results may occur!
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: Checking registry for 3dsmax language code
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: Language code string: ENU
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: Language sub directory: en-US
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: Fail on existing 3dsmax process: 0
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: Load 3dsmax timeout: 1000 seconds
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: Start job timeout: 1000 seconds
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: Progress update timeout: 8000 seconds
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: Progress update timeout disabled: 0
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: Slave mode enabled: 1
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: Silent mode enabled: 0
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: Local rendering enabled: 1
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: Running render sanity check using 3dsmaxcmd.exe
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: 3dsmaxcmd.exe exit code: 3
2017-08-03 16:14:45: 0: INFO: 3dsmaxcmd.exe returned:

eamsler
Posts: 1757
Joined: Thu Dec 16, 2010 1:02 pm
Location: Winnipeg, MB, Canada

Re: 3dsmax starting up forever

Postby eamsler » Fri Aug 04, 2017 9:08 am

It looks like it's failing to actually load up. The sanity check is running (and returning exit code 3 which is normal) but Max and Lightening (our internal C++ plugin) aren't coming up fast enough.

Are these machines on a cloud provider or some place where the disk might be a bottleneck? If that's the case we might just be too conservative here and you'll have to bump up the load time as it suggests in the error message.

Also, this is good advice from the log, but it's likely unrelated:

Code: Select all

2017-08-03 16:14:45: 0: WARNING: Slave's 3dsmax version is NOT the same as the 3dsmax version that was used to submit this job! Unexpected results may occur!


To bump the wait time, go to the 3dsMax Plugin configuration (under 'Tools' while in super user mode) and bump up the time. It looks like this in 9.0:

2017-08-04 09_08_18-Configure Plugins.png
2017-08-04 09_08_18-Configure Plugins.png (37.19 KiB) Viewed 81 times
Edwin Amsler
Head of Support
Thinkbox Software Inc
+1-866-419-0283 ext 804

Winnipeg

nickyliu
Posts: 5
Joined: Thu Nov 03, 2016 11:56 pm

Re: 3dsmax starting up forever

Postby nickyliu » Fri Aug 11, 2017 9:32 pm

Thanks for the suggestion.

I suspect an user is having 2016 sp4 while all the farm machines is 2016 only. It's weird that the slave machine will not render once it encounters job submitted by max of sp4.

Anyway upgrading the slave to sp4 seems to fix it. Thanks.

eamsler
Posts: 1757
Joined: Thu Dec 16, 2010 1:02 pm
Location: Winnipeg, MB, Canada

Re: 3dsmax starting up forever

Postby eamsler » Mon Aug 14, 2017 9:39 am

I appreciate Mike's little version warning addition all the time. :)
Edwin Amsler
Head of Support
Thinkbox Software Inc
+1-866-419-0283 ext 804

Winnipeg


Return to “Thinkbox Software - Deadline”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest